«صفه خواری»

ساخت وبلاگ

درود. تحلیل آسیب های اقدامات نسنجیده ی شهرداری بر کوه صفه اصفهان توسط کارشناسان، کوهنوردان و مسئولین امر ادامه دارد.بخشی از گزارش «صفه خواری» را در ادامه میخوانید. گزارش کامل در صفحه ایسنا در دسترس است.                                                        /http://www.isna.ir/news/ 95062314398

قرن‌هاست که این مشت زمین به هوا رفته در جنوب اصفهان نام "صفه" را یدک می‌کشد و به بام‌ خانه های اصفهانی‌ها هر صبح سلام می‌دهد... نبود مطالعه در برنامه های شهری و نگاه صرفا اقتصادی مدیران به این منطقه موجب شده گردشگری که می‌تواند نجات کوه صفه و رونق گردشگری در این منطقه شود،نابودی کوه صفه و به دنبال آن نابودی گردشگری و اکوتوریسم منطقه را به همراه داشته باشد.

بیماری زاینده رود در صفه

محمد کوشافر، فعال محیط زیست در خصوص آسیب هایی که به این منطقه وارد شده می‌گوید: سال‌های متمادی توسعه اصفهان منطبق بر ویژگی های سرزمین و پایداری پیش نرفته و برنامه‌ها فقط به مؤلفه‌هایی همچون اقتصاد اختصاص یافته است و امروز که مشکلات گریبان این شهر را گرفته به گردشگری اهمیت بیشتری داده می شود ... امروز صفه به بیماری زاینده رود دچار شده و بارگذاری بیش از توان روی این منطقه در حال انجام است.
این عضو جمعیت پیام سبز می‌افزاید: البته هنوز فرصت برای بازنگری در برنامه ریزی های مربوط به کوه صفه و استقرار مدیریت زیست بومی وجود دارد، در طراحی فضای سبز استفاده از گیاهان وارداتی به اکوسیستم کوهستان باعث آسیب خواهد شد، پوشش گیاهی مورد استفاده عمدتا بومی کوه صفه نیست و مطالعات تناسب اراضی در آن انجام نشده است، همچنین باید از نظر زیست محیطی پیامدهای حضور متوالی انسان‌ها در کوه صفه را به خوبی مطالعه کنیم.

 

رد نازیبا در دل کوه

علی رجایی، کوهنورد و سرپرست یکی از گروه‌های کوهنوردی صفه، در مورد برخی ناملایمات با این کوه اظهار می‌کند: ایجاد جاده و سهل و آسان کردن مسیر دسترسی به نقاط مرتفع به ویژه برای افراد عادی و کم تجربه باعث می‌شود این افراد به مسیرهای خطرناک صفه دست یابند و بدون تجهیزات فنی اقدام به بالا رفتن کرده و دچار مشکل می‌شوند ... این کوهنورد به نورپردازی کوه صفه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: ... افرادی در شب و یا گاها در هنگام برگشت در شب هنگام از صفه بازدید می‌کنند که نورپردازی های صورت گرفته هنگام بازگشت افراد به سمت پایین موجب کوربینی آنها شده و خطرات جبران ناپذیری را ایجاد میکند.

 وی اضافه کرد: فاز دوم تله کابین منجر به دسترسی تمام افراد به بالاترین ارتفاعات صفه می‌شود این در حالی است که اصلاً لازم نیست در مورد کوه چنین اقدامی صورت بگیرد و افراد بدون تجهیزات وارد محدوده بالایی کوه شده و هنگام پایین آمدن بدون تجهیزات با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شوند و حتی برخی افراد کفش مناسب برای فرود ندارند این در حالی است که برای ساخت ایستگاه دوم قسمت بکر کوه در حال نابودی است و مستقر نمودن تجهیزات و افراد در این مکان‌ها و ایجاد منطقه کارگاهی صفه را از منطقه‌ای بکر به درد شهرنشینی دچار کرده است.
وی خاطرنشان می‌کند: سؤالات متعددی در خصوص جانمایی‌ها و کارشناسی‌های صورت گرفته در ذهن به وجود می‌آید که باغ وحش طبق کدام طرح کارشناسی اینجا قرار گرفته است؟ رستوران‌ها طبق کدام منطق و مطالعه اینجا احداث شده‌اند؟ ... ما با چه هدفی تنوع زیستی صفه را در معرض نابودی قرار داده‌ایم؟

 فرسایش و آلودگی صفه

از سوی دیگر مسئول بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان می‌گوید: ... باید بدانیم که در کوه صفه باید اصول مدیریت اکوتوریسم انجام شود و نباید فعالیت‌هایی صورت گیرد که موجب فرسایش و آلودگی شود که متأسفانه امروز هم فرسایش و هم آلودگی در کوه صفه موجود است.

به گزارش ایسنا، آنچه از زبان کارشناسان و کوهنوردها شنیده می‌شود آینده‌ای مبهم را در انتظار این پهنه قرار داده است، توسعه بی رویه اقتصادی و فروش کوه موجب شده صفه خودش هم نداند که تا چند سال دیگر می‌تواند به اصفهان سلام دهد؟ هنوز مردم به دنبال غروب خورشید پشت آن می‌گردند؟ صفه نگران است از آنچه او را می‌بلعد و مدیران نام توسعه ناپایدار بر آن می نهند. کوه نگران «صفه خواری» است.

 

گزارش از: علیرضا پویانسب، خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان

برنامه گروههای کوهنوردی اصفهان...
ما را در سایت برنامه گروههای کوهنوردی اصفهان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bgea بازدید : 209 تاريخ : يکشنبه 4 مهر 1395 ساعت: 5:55